5 Temmuz 2013 Cuma

İnternette bıraktığınız izleri 9 hamlede temizleyin

İNTERNET DÜNYASINDAN KENDİNİZİ TEMİZLEYİN 


1 HAMLENİZ : 

Facebook’da, kimsenin sizi görememesi için gizlilik ayarlarınızdan hepsini özel olarak seçiniz.Böylelikle kimse sizi aradığı zaman bulamayacaktır.


2 HAMLENİZ :

Hedefimiz yine facebook olucak etikendiğimiz resimleri teker teker açık resmin altında bulunan seçenekler kısmından etiketleri tek tek kaldırın.

3 HAMLENİZ :

Eğer bir blogger hesabınız var ise ve yazarlık yapıyorsanız. google blogger hesabınıza girerek hesabınızı silin ve böylece bütün blog yazılarınızdan ve yorumlarınızdan eser kalmayacaktır.

4 HAMLENİZ :

Blogger , Wordpress , Tumblr  ve diğer blog sistemlerine sahipseniz bunların hepsini silmeyi unutmayın.


5 HAMLENİZ :

Şimdi artık google.com , yandex.com , bing gibi arama motorlarında adımızı soyadımızı veya internet aleminde bir lakabımız varsa onları temizlemeye geldi.Bu arama motorlarına girerek tırnak içerisinde adımızı soyadımızı aratarak çıkan siteleri buluyoruz buradalardan kaldırabiliryorsak kendimiz kaldıramıyorsan site sahibi ile iletişime geçerek kaldırmasını rica ediyoruz.

6 HAMLEMİZ :

Eğer forum sitelerine üyeliklerimiz var ise illaki var :-) burada yaptıgımız yorumları vs. gibi paylaşımlarımızı siliyoruz.

7 HAMLEMİZ :

Şimdi geldi sıra 7. hamlemize internette illaki resimlerimi paylaştık facebook.com , Flickr.com gibi sitelerde siz paylaşmadıysanız bile arkadaşınızla çekildiğiniz vs gibi fotolar olarak.

yine google.com , yandex.com bing gibi arama motorlarına girerek görsel arama bölümlerine gireceğiz.Görsel Ara'ya girerek adınızı soyadınızı varsa lakabımızı aratıyoruz.Resimlerin çıktığı sitelerde bunları kaldırmaları için site sahipleriyle veya bir profilde ise o profil ile iletişime geçerek kaldırmasını rica ediyoruz.Ama temkinli davranızı yoksa kaldırmayabilir :-))))

8 HAMLEMİZ :

Adınızı soyadınızı lakabınızı internette sürekli arayın eğer karşınızı bir sonuç çıkarsa yukarıdaki hamleleri deneyerek siledirebiliris.Bunu bir rutin haline getirin haftada 1 kere ayda 1 kere gibi.30 dk nızı buna ayırın.

9 HAMLEMİZ :

Wordpress , blogger , facebook , google , yandex , bing gibi sitelerden kendi adımıza bulduklarımız silindimi silindi ama intener arşiv sitesinde dizinlerde hala mevcut olabiliyor bunuda aklımızın bir köşesine yazalım ama içerikleri kaldırma isteklerinizide tek tek inceliyor.

 İşte hepsi bu kadar elimden geldiğin telefuz etmeye anlatmaya çalıştım.Herkeze Başarılar.
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder