9 Temmuz 2013 Salı

Google " 3G Balon " İnternetsiz alan kalmayacak


Dünyanın en kıytı en ücra alanlarında bile internet olsun herkez benimle arama yapsın herkez benimle YouTube den video seyretsin isteyen Google bunun için çılgın projeler üretmeye ve uygulayama başlıyor.

Google Ekibi bunun en kolay ve iyi yolunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi İstikbal Göklerdedir. Sözünden esinlemiş olucak ki Gökyüzünden balon ile en ucra köşelere balon ile internet hizmeti yayacak.

PROJECT LOON denen bu projenin arkasında herzaman olduğu gibi google kurucularından Sergei'nin çok gizli PROJECT X takımı var.Bu takımı daha önce duymuş olabilirsiniz daha öncede Google Glass'ın üretilmesinden ve geliştirilmesinden sorumlulardı.

Google bu projede kullanılan balonlarlar 3G internet erişimini dünyanın en ucra köşelerinde bile iletebileceğini söylüyor.PROJECT LOON tanıtım videolarında projenin nekadar mantıklı ve ilerisi için dahiyanace düşünülmüş olduğu ortada.Özellikle doğal afetlerde internet erişiminin kesilmemesi ve iletişimin durmaması için çok önemli olduğunu belirtiyor.Testlerin rahat rahat yapılabileceği dağlara , ovalara sahip yeni zellanda google'in 3G balonn internet projesinin testleri gerçekleştirmeye başladı bile.Google'dan yapılan açıklamara göre google bunları güneş enerjisiyle çalışan bir sistemle yerini sabitlemeyi hedefliyor.Böylelikle Belli bir yükseklik seviyesinde tutabilecek ve istenilen bölgede balonu sabitleyebilecek baloon sert rüzgarla uçup gitmeleri engellenecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder