1 Ağustos 2013 Perşembe

Amasya Belediyesi Bayat Ekmek Toplama Kampanyası


Merhaba sevgili okuyucular ;

Bugun size Amasya Belediyesinin başlatmış olduğu kampanyadan bahsedicem.Amasya Belediyesi tarafından başlatılan kampanya EKMEK NİMETTİR ÇÖPE ATILMAZ sloganıyla bayat ekmekleri toplamak için mükkemel bir girişim yaptı ve böylelik ekmek israfının bir nemzede olsun önüne geçmek ve toplanan ekmekleri Hayatcan Derneği aracılığı ile  hayvan barınakları ile sokaklarda bulunan kedi , köpek ve kuşlara dağıtmaya başladı.
Amasya genelinde toplam 100 adet bayat ekmek toplama kutusu bıraktı , ve belediyeden yapılan açıklaya göre bu sayı ilerleyen zamanlarda dahada artıcak bu yaptığımız proje diğer illerdeki belediyelere örnek olmasını söyledi.
TFF Türkiye Fırıncılar fedarosyonundan İbrahim Balcı ise ; her gün türkiye genelinde yaklaşık 5 milyon ekmeğin israf olduğunu söyledi.
İbrahim Balcı , israf edilen ekmekğin mali değerinin hesaplanması durumunda büyük rakamlar ortaya çıkacağını söyleyerek ekmeğin 70 kuruştan hesaplanması durumunda günlük 3,5 milyon liralık israf yapıldığı söyleddi.

Bizimde temennimizdirki bu proje diğer illerdede uygulansın ve bu proje Türkiye için bir örnek olsun.Diğer belediyelerde bu proje biran önce başlasın hergeçen gün israf artıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder